Racistisk fiasko-turné når lavpunkt

Lørdag gennemførte racister fra hele Skandinavien og England endnu en i rækken af fiaskodemonstrationer i Skandinavien i 2012. Men hvor de i Århus i marts samlede 150 personer og i Stockholm i august omkring 70, så var de i Oslo i dag kun 50.

Det var den norske pendant til SIAD, SIOE Norge, og Norwegian Defence League, der stod for demonstrationen. Til stede var bl.a. repræsentanter for English Defence League samt de danske, svenske og norske datterorganisationer. Setup’et var således en kopi af demonstrationerne i Århus og Stockholm, men med endnu færre deltagere.

Selvom demonstrationen var annonceret til at vare tre timer blev den hastigt gennemført på en time. Hovedtaleren Anders Gravers fra danske SIAD dukkede aldrig op, og i stedet holdt Danish Defence Leagues talsmand Philip Traulsen en lyntale på cirka 90 sekunder.

Swedish Defence Leagues talsmand klagede på Facebook over at han havde problemet med at komme frem, da hans bil var blevet udsat for hærværk før demonstrationen.

Samtidig med demonstrationen deltog cirka 1.000 personer i en antiracistisk demonstration. En mindre gruppe kom relativt tæt på racisterne og overdøvede i perioder deres demonstration med antiracistiske slagord.

3-5.jpg