KU og Carlsen aflyste debatmøde

Aflysningen skete sent på eftermiddagen, kort tid før den annoncerede antifascistiske demonstration. KU havde ellers tidligere på dagen meldt ud, at mødet ville blive gennemført, selvom deres hovedkvarter, hvor debatmødet skulle holdes, natten til onsdag havde fået knust en rude.

Trods løfter om det modsatte trak KU altså i land og foredraget. Trods det aflyste møde og den meget korte varsel samledes 75-80 antifascister på Frederiksberg Runddel, hvor det blev meddelt at den antifascistiske protest var aflyst. Samtidig cirklede en del antifascister i grupper omkring KU’s lokaler, for at sikre at mødet faktisk var aflyst. En del blev hjemme efter nyheden om aflysningen spredte sig. Zafar, der er talsperson for Antifascistisk Aktion, siger:

– Vi er selvfølgelig rigtigt glade for at KU aflyste mødet. Det jo åbenlyst for enhver, at de bare er statister i Daniel Carlsens forsøg på at legitimere Danskernes Parti. Men han er altså ikke eks-nazist, han er stadig nazist. Hverken han eller nogen andre fascister skal have en platform for at rekruttere nye medlemmer. Med den økonomiske krise er potentialet til et fascistisk opsving stort, og vi må være klar på at imødegå den trussel.

Fra start var det tydeligt, at Daniel Carlsen ikke ønskede store protester mod mødet. Selvom KU internt annoncerede mødet for flere uger siden valgte Carlsen først at offentliggøre det så sent, at muligheden for en stor moddemonstration var passeret. Trods det er AFA glade for fremmødet. Zafar runder af:

– Først og fremmest, så er det fedt at se, at så mange mennesker har bakket op i mobiliseringsarbejdet. Selvom vi kun havde tyve timer kom vi ud til rigtigt mange mennesker, og både organiserede og uorganiserede antifascister har hjulpet rigtig godt til i arbejdet. Vi er rigtigt glade for, at alle stiller op når fascisterne stikker sit grimme ansigt frem, og vi håber at folk er lige så friske næste gang.

Læs SUF’s støtte til demonstrationen