Endnu en britisk fascist går solo – Nærmer slutningen sig for BNP?

Brons forlader BNP i protest mod Griffin, og mange før ham, tidligere har valgt at forlade partiet. BNP er efter de sidste års katastrofevalg både til parlamentet og i lokalvalgene rundt om i Storbritannien af mange iagttagere blevet vurderet til, at være på randen af et kollaps.

Udover den manglende vælgeropbakning og utallige interne splittelser, er partiet også i økonomisk uføre da der er opbygget en kæmpe gæld. Medlemmer og aktivister forlader partiet i stadig større omfang.

Griffins suveræne magt over partiet og hans store inkompetence, bliver igen og igen nævnt som hovedårsagen til fascisterne og racisterne vælger, at forlade BNP.
Andrew Brons hævder i sin afskedssalut, at mellem 80 og 90% af partiets medlemmer har forladt partiet det sidste halvanden år, og Nick Griffin er skyld i at partiet er gået i opløsning.

Det yderste højre i Storbritannien tæller nu, udover BNP, en lang række små højrepopulistiske udbryderpartier og konkurrenter til BNP, der med varierende fokus alle har racisme, nationalisme og modstand mod EU som hovedingredienser. De to mest sandsynlige bejlere til de frafaldende BNPére synes umiddelbart at være UK Independence Party (UKIP) og British Freedom Party (BFP) som har tætte forbindelser til EDL, hvis leder Stephen Yaxley-Lennon alias “Tommy Robinson”, angiveligt skulle være blevet kørt i stilling til at overtage partiet.

Hvorvidt Brons partidrømme bliver til mere en højrenationale fantasier, må tiden vise.

Tags:,