Athenske antifascister mishandlet af politiet.

Gruppen af antifascister stødte ind i tre personer fra Golden Dawn som blev jaget væk, hvorefter en stor gruppe fra Athens politis DELTA motorcykelenhed straks og meget brutalt, angreb antifascisterne hvorved flere blev såret og 15 blev anholdt.

De anholdte blev ført til det græske politis hovedkvarter i Athen og blev her ydmyget og mishandlet i flere timer. Nu fortæller de løsladte aktivister at de blev tvunget til at tage tøjet af. Blev slået og brændt med cigaretter og lightere. At de blev spyttet på at de blev svinet til, at de blev nægtet behandling for deres skader efter de volsomme anholdeser og tvunget til at stå nøgne i ydmygende positioner. Derudover blev de også ifølge deres advokater, nægtet både advokatbistand og vand de første 19 timer og de blev natten igennem frarøvet søvn, ved at blive lyst i hovedet med skarpe lygter og fakler. En del betjente deltog i mishandlingen, men især en politimand ledte ifølge aktivisterne an i hvad advokat Dimitris Katsaris, der er advokat for fire af aktivisterne, betegner som en Abu-Ghraib-lignende behandling. Meget af mishandlingen blev filmet af betjentene og udover volden og krænkelserne truede betjentene også med at sende billeder og optagelserne til Golden Dawn sammen med de anholdtes adresser.

Dagen efter, den 1. oktober, da de 15 anholdte blev fremstillet i retten protesterede 200-300 i sympati med de anholdte udenfor bygningen. Da de 15 havde fået forlænget deres arrestationer og blev ført ud af retsbygning for at blive kørt tilbage til det samme politihovedkvarter, angreb politiet de protesterende aktivister udenfor retten og i den efterfølgende ballade blev yderligere 25 antifascister anholdt og ført med til samme politihovedkvarter. Også de 25 fra den anden gruppe antifascister der blev anholdt fortæller at de blev tvunget til at tage tøjet af og at de fik tæsk, blev truet og krænket mens de var anholdt.

Aktivisterne fra den første gruppe blev løsladt den 5. oktober, mod kaution på 300 EURO hver, og er blev sigtet for forstyrrelse af den offentlige ro og orden og for personfarlig vold. Aktivisterne fra den anden gruppe anholdte blev løsladt uden at blive sigtet, pånær fire der blev sigtet for at modsætte sig anholdelse.

Athen politis talsmand Christos Manouras forsikre om at politiet ikke anvendte magt mod nogen anholdte hverken den ene eller den anden dag, men at politiet vil undersøge sagen. Både advokater og aktivister der er vant til lidt af hvert fra en hverdag med et særdeles brutalt politi, der i et vist omfang samarbejder med bl.a fascisterne i Golden Dawn, siger at disse sager er en ny uhyggelig drejning.
“Det var en dag fra fortiden, som under oberst-juntaen*” udtaler en af aktivisterne til the Guardian. (*Oberst-juntaen, fascistisk militær-junta der kuppede og styrede Grækenland 1967-1974 (red.))

Artikel i Guardian

Blog om situationen i Grækenland