Stop EDL i Stockholm!

EDL-marchen er placeret samme dag som den traditionelle Pride-parade i Stockholm. Det er ikke første gang, at Defence League-bevægelsen vil markere sig i forbindelse med Pride-arrangementer: det skete både i Bristol i England den 14. juli og i Tampere i Finland den 21. juli. Svenske Researchgruppen har skrevet en analyse af den nye tendens.

Det er stadig uklart hvor EDL-marchen kommer til at starte. Oprindeligt indkaldte de til Karlaplan centralt i Stockholm, men den plan er nu trukket tilbage. Af samme årsag er startsted for de antifascistiske protester heller ikke fastlagt. Projekt Antifa viderebringer naturligvis løbende opdateringer om de forskellige demonstrationers startsteder.

Der er pt. indkaldt til to sammenhænge protester. Først og fremmest en moddemonstration, planlagt af initiativet STOPPA EDL. Samtidig har Kungliga Svenska Vuvuzelasymfonikerna meddelt, at de kommer til at overdøve EDL-marchen med vuvuzelaer.

Dagen efter protesterne har Researchgruppen og Centrum för Marxistiska Samhällsstudier Stockholm planlagt et seminar med titlen “Mellan populism och fascism – extremhögerns nya strategier”. Det foregår på Fria Teatern i Stockholm-bydel Högdalen fra 12.00 til 15.00.

Fra Danmark arrangerer ARN Kbh. (Antiracistisk Netværk København) bustur til Stockholm. Der er afgang fredag aften klokken 23.00 og hjemkomst søndag morgen. Prisen er 200 kroner. Tilmelding sker ved at sende en email med navn og telefonnummer til antiracistisknet@gmail.com. ARN Kbh. afholder informationsmøde om turen mandag den 30. juli klokken 18.00 i fagforeningshuset på Trekronergade 26 i Valby.

Projekt Antifa følger udviklingen..

Tags: