Irske KKK-tilhængere smadrer legeplads

Hærværket skete i Dublin-forstaden Finley. I græsplænen var der med store bogstaver skrevet KKK (Ku Klux Klan, red.) samt et hagekors. Hærværket skete på en vej, hvor en af forstadens vigtigste buslinier kører.

Den seneste tid har området været ramt af to racistiske overfald, der begge har resulteret i skader på ofrene. Dette har medført, at lokale borgere har delt sin bekymring over den racistiske udvikling på et borgermøde, hvor også politi og politiske repræsentanter deltog.

Racistiske overgreb er ikke et nyt fænomen i Dublin. I 2000 blev en 45-årig ingeniør stukket syv gange med en kniv under racistiske tilråb, da han sammen med sin kone var i byen for at besøge deres søn. En af overfaldsmændene fik syv års fængsel for angrebet.

I 2006 blev en ph.d.-studerende fra Zimbabwe brutalt overfaldet af to mænd med en kølle under racistiske og truende tilråb. Det dengang 25-årige offer mistede synet på det ene øje, og blev permanent vansiret i ansigtet.

Læs mere hos An Phoblacht

Tags: