Faglig blokade angrebet af nazister

Onsdag den 11. juli havde det faglige aktivistnetværk Fremtidsfighters annonceret heldagsblokade mod Café Ziggy Sidewalk på Åboulevarden i Århus.

Blokaden, der bestod af unge aktivister bevæbnet med bannere og løbesedler, blev fra start chikaneret af cafeéns ejer, der havde inviteret sine mere velhavende gæster til brunch og drinks mens de gjorde nar af aktivisterne og kom med hånlige tilråb fra blokadens start klokken halv ni i morges.

Kl. 10.00 ankom en anden slags moddemonstranter i form af fire nynazister fra White Pride, heriblandt den voldsdømte Andreas Holmenlund Snedker. Nazisterne forsøgte at fravriste aktivisterne deres banner og løbesedler, dog uden held. En anmeldelse til Østjyllands Politi viste sig resultatløs, danazisterne vendte tilbage i større antal omkring 15.30. Her kom det til ordveksling og spytten fra nazisternes side mod blokadevagterne. Tre nazister blev budt indenfor af cafeens ejer, der serverede øl og kaffe for nazisterne inden de fortrak ud af en bagdør.

Da der ankom flere aktivister til blokaden, trak White Pride dog væk og ventede i stedet på den anden side af åen for at afvente forstærkninger.

Før disse dukkede op var en patrulje fra Østjyllands Politi dog ankommet til stedet. Betjentene, der ikke var Specialpatruljen, der ellers normalt håndterer White Pride, anså lige fra starten Fremtidsfighters-aktivisterne for at være årsagen til problemerne. Betjentene nægtede at tage imod en anmeldelse eller gribe ind overfor nazisterne. I stedet registrerede de en række af de fremmødte aktivister og erklærede blokaden for opløst.

Mindst en aktivist blev af de velhavende cafégæster anmeldt for trusler, efter han svarede igen på deres tilråb.

Udpå aftenen blev White Pride-gruppen observeret igen, nu bestående af omkring 20 voldsberedte nazister.

Tags: