Fascister angriber Odense-blokade, bliver jaget på flugt og anholdt

Lørdag formiddag besluttede Fynske Antifascister, at man alene ville gennemføre blokaden i Odense. Vurderingen var, at man, på grund af Roskilde Festivals åbning samme dag, ikke ville kunne mobilisere nok mennesker til at opretholde blokader på stationerne i både Odense, Nyborg og Middelfart.

Omkring klokken 14.00 var 80-85 antifascister fra hele landet samlet på Odense Banegård. Hver gang der rullede toge ind på perronerne, stod antifascisterne klar til at smide fascisterne ind i togene igen, men der dukkede ingen op. Cirka samtidig proklamerede Danskernes Parti via BT, at de havde ‘narret’ antifascisterne: de ville i stedet lave fælleskørsel i bil.

På den måde fik de indkaldte blokader den ønskede funktion: nye, unge sympatisører, der ikke allerede var i kontakt med inderkernen af partiet, blev afskåret fra at deltage i den nynazistiske fest.

De første timer af blokaden forløb problemfrit, mens et par skjorteklædte betjente kiggede på. Lidt over fire blev tingene dog mere dramatiske.

En gruppe fascister bliver observeret inde i selve banegårdscenteret, på vej ned for at angribe blokaderne med flasker. Det får stort set alle blokadedeltagerne til at rykke op af trapperne og ind i centeret, hvor fascisterne hurtigt stopper op. Da grupperne er ti meter fra hinanden rykker betjente ind i midten med peberspray og knipler. Antifascisterne presser på, og der ryger en del flasker afsted mod fascisterne, der bliver presset baglæns ud af banegårdscenteret.

Da politiet begynder at bruge pebersprayen løber den store gruppe antifascister i stedet rundt om billetsalget, for at smide fascisterne ud en gang for alle. Igen ryger pebersprayen frem, og de otte-ti fascister ser meget lettede ud, da politiet får bugseret dem ned af rulletrappen. Det var fascister fra Danish Defence League, der stod bag angrebet. I gruppen sås blandt andet Peter Traulsen, der har en fortid i bl.a. Dansk Front og Danmarks Nationale Front.

Samtidig smutter antifascisterne ud af en bagudgang. Herefter bliver det en længere løbetur rundt om centeret for at få fat i fascisterne. I den sammenhæng bliver en enkelt antifascist anholdt og sigtet for overtrædelse af opløbsparagraffen, §134a.

Fascisterne er i mellemtiden blevet anholdt af politiet, ifølge en ledende betjent for at beskytte dem fra antifascisterne. Herefter bliver de ført ud i en af politiets transportvogne under taktfaste antifasciske kampråb.

På dette tidspunkt er politiet blevet så trætte af situationen, at antifascisterne bliver truet med anholdelse, hvis de ikke forlader området omkring stationen, hvorfor blokaden må opgives. Da antifascisterne kort tid efter er fordelt i sine busser lidt udenfor centrum, lyder beskeden fra politiet, at hele Odense er no-go area, da man ikke vil have at der sker fascisterne mere. Samlingen bliver derfor opløst, og antifascisterne vender hjem til deres respektive hjembyer.