Nazisvindler kommer til Danmark

Eriksson, der i dag er international sekretær i Svenskarnas Parti (Danskernes Partis søsterparti), har en lang karriere i den svenske nazibevægelse bag sig. Han har blandt andet været aktiv i Nationaldemokraterna, Info14 og Fria Nationalister og deltaget i et omfattende angreb på Pride-paraden i Stockholm i 2003.

I 2008 blev Eriksson afsløret i at svindle med internetdomæner af TV2-programmet Basta. Researchkollektivet Redox beskrev dengang svindlen således: “Efter den store opmærksomhed i efteråret er Dansk Domæneregistrerings hjemmeside i dag lukket ned, og firmaet er under tvangsopløsning. Kort fortalt bestod ’tricket’ i selskabet i, at de ansatte sælgere ringede til udvalgte firmaer, og fortalte dem, at de havde købere, der var klar til at købe en række domæner der mindede meget om det specifikke firmas. Firmaerne, der oftest ikke ønskede at andre skulle overtage domænenavne, der mindede om deres eget, fik derfor muligheden for at købe domænerne til en voldsom overpris, hvilket ifølge TV2 har givet Dansk Domæneregistrering en million-fortjeneste. Det eneste problem var, at de påståede købere ikke fandtes, hvorfor firmaerne købte domæner til voldsom overpris uden årsag.”

Udover Dan Eriksson har også den svenske visesanger Viktor Sjölund meldt sin ankomst. Sjölund har ligesom Eriksson baggrund i miljøet omkring den nynazistiske hjemmeside Info14.

Læs mere om Dan Eriksson hos Redox