Bølge af nazioverfald på migranter i skyggen af valget i Grækenland

Herhjemme og i mange udenlandske medier har nyheden om det venstreorienterede parti SYRIZA´s kolossale fremgang, langt overskygget både at det nynazistiske Golden Dawn fik 6,9% af stemmerne og dermed gentager det skræmmende resultat fra valget for lidt over en måned siden, men også at Grækenland er vidne til en bølge af fascistisk og nynazistisk vold.

I havnebyen Piraeus, ved Athen, angreb omkring 80-100 medlemmer af en nazigruppe et SYRIZA-møde. Et medlem af SYRIZA blev overfaldet ved angrebet.
Ved metrostationen Attica i Athen, blev en migrant overfaldet af medlemmer af den samme nazigruppe. På youtube florerer der en videooptagelse af situationen, optaget i smug af en person, der lader som om han taler i telefon.

Video af overfaldet

Også i byen Chania på ferieøen Kreta, angreb fire nazister to algeriske migranter i de tidlige morgentimer søndag.
De to algerier sov på stranden Nea Chora. De blev angrebet med jernrør og knive af nazisterne som derpå også stjal deres telefoner, penge og tæpper. Begge algerier blev efterfølgende akut indlagt på hospitalet.

I en forstad til Athen, natten til tirsdag i sidste uge, blev tre biler ejet af egyptiske fiskere og det hus hvor nogle af de egyptiske fiskere boede i angrebet af en gruppe på ca 20 fascister. Gruppen af fascister smadrede først ruderne på de tre køretøjer og prøvede så derefter at bryde ind i huset, hvor det dog lykkedes beboerne at holde den indtrængende gruppe ude. Desværre sov Abouz Mubarek, en af beboerne i huset, på taget den nat. Den 24-årige Abouz Mubarek blev tæsket halvt ihjel af fascisterne inden de stak af fra gerningsstedet på motorcykler.

Ifølge græske antifascistiske aktivister peger det i retning af at det er fascister omkring Golden Dawn der stod bag overfaldet på fiskerne.

Kort tid efter overfaldet, spottede og anholdte politiet seks personer (fem mænd og en kvinde) der passede på de egyptiske migranters beskrivelse af fascisterne.

Det er svært at se Golden Dawn kan omsætte sine mandater til parlamentarisk politisk indflydelse da det konservative der parti ”Nyt Demokrati” der vandt valget næppe politisk vil kunne overleve et samarbejde med det nynazistiske parti. Alligevel må det vække bekymring at et parti med så tydelige bånd til voldelige fascister og nazister, har så stor opbakning i befolkningen.