Fyn: Ingen platform for nynazistisk rekruttering!

Det nynazistiske Danskernes Parti, der ledes af en række udbrydere af nazipartiet DNSB, har annonceret, at de den 30. juni arrangerer en åben fest på Fyn for medlemmer og andre interesserede. Som sædvanligt er stedet for festen ikke offentligt.

Danskernes Parti vil gerne give indtryk af at være et ‘moderne nationalistisk’ eller ‘nationaldemokratisk’ parti. Trods det har både partiledelsen og mange menige medlemmer fortid i nazistiske grupper som DNSB og Blood & Honour, ligesom partiet deler medlemmer med det nynazistiske Danmarks Nationale Front.

Lige nu er Danskernes Parti i en opbygningsfase frem mod kommunalvalget næste år, der er deres hovedsatsning. Det betyder blandt andet, at de forsøger at tiltrække nye aktivister, der skal gennemføre valgkampen.

Partiet håber at opnå repræsentation i Viborg, hvor partiets leder, holocaustbenægteren Daniel Carlsen, stiller op. Årene i DNSB har lært Danskernes Partis ledelse, hvor vigtige fester er i rekrutteringen af nye, oftest unge, medlemmer til den nazistiske bevægelse.

Vi vil ikke passivt se til, mens nynazister forsøger at vinde terræn,
hverken på Fyn eller andre steder. Vi har tænkt os at gøre en indsats
for at begrænse tilstrømningen af nye medlemmer til Carlsens
nynazistiske parti.

Vi indkalder derfor til antifascistiske markeringer på togstationerne i Middelfart, Odense og Nyborg lørdag den 30. juni klokken 14.00. Vi bilder os ikke ind, at vi kan forhindre hvervearrangementets afholdelse fuldstændigt, men vi kan gøre det så besværligt og uattraktivt for unge sympatisører at komme frem, at de i stedet bliver hjemme.

Ved at gøre de tre eneste togstationer på Fyn, der kan nås med IC3-toget, til antifascistiske zoner, vil vi forhindre en øget tilslutning til Danskernes Parti.

Vi håber at antifascister fra hele landet vil bakke projektet op og
deltage i en af de tre markeringer. I samme omgang skal vi understrege, at hverken togtrafikken eller almindelige passagerer kommer til at opleve gener af de antifascistiske zoner. Arrangementerne er naturligvis 100% alkoholfrie.

Samlingssteder, 30. juni 14.00:
Nyborg: P-pladsen foran stationen
Odense: Østre Stationsvej, pladsen foran stationen
Middelfart: P-pladsen foran stationen

Ingen platform for nynazistisk rekruttering!

/Fynske Antifascister

Der arbejdes allerede nu på fællestransport fra Jylland og København. Projekt Antifa bringer updates når der er detaljer på plads.

Facebookevent

Tags: