Borgerligt parti smides ud af Uppsala Pride

Den offentlige distanceren til Folkpartiet sker i protest mod, at det borgerlige regeringsparti ikke har gjort en indsats for at stoppe Sveriges kontinuerlige udvisninger af homo-, bi- og transpersoner til lande, hvor homoseksualitet straffes med døden. Sammen med Folkpartiet fik også deres ungdomsparti, Liberala Ungdomsförbundet, sparket fra priden. De har nu arrangeret sin egen pride i stedet.

Eksklusionen har naturligvis skabt stor ballade blandt de borgerlige krafter i Sverige, der mener at ‘priden alene handler om at fejre seksualitet’, og ikke om at kæmpe for rettigheder, uanset om det for seksuelle eller etniske minoriteter.

I en fuldstændig omvendt situation blev de antifascistiske grupper AFA og Revolutionäre Fronten for et par år siden smidt ud af den årlige Pride-parade i Stockholm. Det skete efter, at grupperne aktivt havde forsvaret priden mod et nazistisk angreb med sten og flasker. Dengang var det netop medlemmer af Folkpartiet der tvang eksklusionen af de antifascistiske grupper igennem.

Uppsala Prides hjemmeside

Tags: