Oslo: 40.000 på gaden for mangfoldighed

Den folkelige protest foregik i silende regn, men tiltrak alligevel ca. 40.000 demonstranter. Demonstrationens udtryk var præget af blomster og sang.

På et fyldt Youngstorg i det centrale Oslo sang demonstranterne børnesangen Barn av regnbuen, ledt an af Bjørn “Lillebjørn” Nilsen. Nilsen som ofte betegnes som “Visekongen af Norge” skrev teksten til sangen i 1973.

Omkvædet lyder:

Sammen skal vi leve
hver søster og hver bror,
små barn av regnbuen
og en frodig jord.

Når valget faldt på Barn av regnbuen var det formodentlig også fordi Anders Behring Breivik tidligere har brugt sangen som eksempel på, hvordan norske børn “indoktrineres til marxisme”. Breiviks forsvarer fortalte senere på dagen norsk presse, at Breivik havde opfattet det syngende folkehav udenfor retsbygningen.

Se video af demonstrationen her.

Tags: