Politi sigter klager efter Hundige-ballade

Kvinden, der blev bidt voldsomt i låret af en politihund, blev ikke anholdt i forbindelse med balladen ved Hundige Station i august sidste år. På videooptagelser fra dagen fremgår det tydeligt, at kvinden ikke tager del i sammenstødet, der opstod da politiet umotiveret angreb en gruppe demonstrationsdeltagere.

Efter at være blevet bidt klagede kvinden over svie og smerte samt tabt arbejdsfortjeneste. Klagen blev indleveret i starten af efteråret. Nu, cirka et halvt år efter, er aktivisten så blevet meddelt, at hun er sigtet for ‘medvirken til flugt’. Det har ikke været muligt at få oplyst den præcise paragraf, da beskeden er viderebragt af svensk politi.

I den foreløbigt eneste retssag efter Hundige afventer tre antifascister, henholdsvis to danske og en svensk, stadig på deres dom. Domsafsigelsen skulle have været gennemført i vinters, men blev udskudt da den ene domsmand var syg.

Tags:,