Ny generation af nazister terroriserer Århus

Igennem 2011 og første del af 2012 har en ny generation af White Pride-folk stået bag en række voldsomme angreb på venstrefløjsaktivister i Århus. De mest aktive personer i gruppen er meget unge, hvorfor mange har troet at de tilhørte AGF-fangruppen Barndommen. Dette er dog ikke rigtigt; Barndommen har i praksis ligget brak, ihvertfald på den politiske front, siden de blev udsat for omfattende eksponering i bogen ‘Forklædt som nazist’ i efteråret 2010.

Andreas Holmenlund Snedker i København i forbindelse med FCK-AGF i oktober.
Andreas Holmenlund Snedker i København i forbindelse med FCK-AGF i oktober.

Den lille personkreds består blandt andet af Jesper Straube, Sebastian Tindbæk og den meget unge Andreas Holmenlund Snedker, samt flere personer der ikke er identificeret. Personkredsen har blandt andet stået bag:

 To overfald i januar 2011 (læs mere her og her).

 Et overfald i august 2011 (læs mere her)

 Angrebet på ARNs manifestation i august 2011 (læs mere her)

 Hærværket mod Enhedslistens lokaler i februar 2012 (læs mere her)

 Et overfald i februar 2012 (læs mere her)

 Et overfald i onsdags (læs mere her)

Flere fra personkredsen er sigtet i flere af sagerne. Efter Projekt Antifas vurdering findes der formentligt flere sager, der ikke er kommet frem, fordi ofrene ikke har kontakt til den organiserede venstrefløj.

På Facebook er de alle tre venner med en lang række nuværende og tidligere White Pride-medlemmer. Både Andreas Holmenlund Snedker og Sebastian Tindbæk deltog i øvrigt i SIADs demonstration i Herning i december sammen med to ældre mænd, se nedenfor, som ikke er identificeret. De to mænd er blevet observeret sammen med gruppen flere gange.

1-4.jpg

2-5.jpg

Har du flere informationer om personkredsen? Så send gerne en mail til kontakt@projektantifa.dk.

Tags: