Mere nazivold i Århus

Fredag den 16. og onsdag den 21. marts var Århus vidne til endnu to overfald på venstreorienterede, begået af den nazistiske hooligangruppe White Pride.

Fredag aften blev tre unge mænd overfaldet. En af dem blev udsat for gentagne slag i ansigtet da to voldsmænd fra White Pride antastede ham i en kiosk på Banegårdspladsen.

Onsdag kl. 18 gik det ud over tre unge mænd, der blev passet op af fire nazister fra White Pride. Overfaldet fandt sted i en kiosk ved Lilletorv, kun 100 meter fra Bispetorv, hvor Århus Kommune samtidig arrangerede fest for tolerance. Manden slap dog med knubs, idet lokale brød ind og jog nazisterne på flugt.

To af voldsmændene blev på stedet genkendt som de samme, der deltog i et angreb på Antiracistisk Netværks demonstration i sommeren 2011 og i overfaldet på en demonstrant ved ACTA-demonstrationen ud for ARoS den 26. februar.

Overfaldene er blot to i en lang række af voldelige overfald i tiden op mod Danish Defense Leagues demonstration den 31. marts, der forventes at blive mødt med et massivt opbud af moddemonstranter til Århus for mangfoldigheds moddemo på Rådhuspladsen.

Tags: