Nazister overfalder venstrefløjsaktivister ved højlys dag

De to venstrefløjsaktivister var på vej til den store demonstration mod ACTA-aftalen, da de ud for blev passet op af fire personer fra Århus’ nynazistiske miljø. Ihvertfald den ene af gerningsmændene deltog blandt andet i angrebet på Antiracistisk Netværks (ARN) manifestation i Mølleparken i sommers.

Den ene af venstrefløjsaktivisterne blev slået flere gange, spyttet på og kaldt ‘røde svin’.

Kort tid efter ankom politiet til stedet, hvorefter gerningsmanden blev udpeget og anholdt, sigtet for vold.

Antiracistisk Netværk i Århus plejer normalt at afholde manifestationer hver gang nazister har begået overfald. Denne gang bliver der dog ikke indkaldt til en særskilt manifestation, da ARN allerede har indkaldt til en demonstration på lørdag i forbindelse med at en række nynazistiske organisationer har debatmøde på Hovedbiblioteket i Århus.

Se Facebookevent for demonstrationen