Racistiske svin chikanerer moske i Aarhus

Dansk Modstand er en lille fraktion omkring de to detroniserede ledere af Danish Defence League (DDL), Bo Vildbrand og Brian Greve Kjær alias Brian Djursland.

Bo Vildbrand blev sidste år sigtet for paragraf 266b, også kendt som racismeparagraffen. Dette skete efter han og en anden fra DDL udsatte en moske i Nakskov for chikane. Det er heller ikke første gang Bo Vildbrand står bag en aktion hvor et svin spiller hovedrollen: I 2011 begravede DDL en parteret svinekrop på en moskebyggegrund på Amager i København.

Selvom Dansk Modstands aktion i Aarhus virker både bizar og temmelig talentløs, med grisemasker, grisetæer og ridderskjolde, følger den klart en skabelon kendt fra forbillederne i den racistiske og anti-muslimske engelske organisation EDL (English Defense League).

Målet med lignende aktioner har i England ofte været forsøg på at provokere især unge muslimer ud i konfrontationer med EDL. Konfrontationerne bruges sidenhen til at påvise muslimer som agressive, og at en ”krig” er i gang mellem EDL og muslimer generelt.

En del medlemmer af Dansk Modstand og DDL er trods splittelserne og mange voldsomme offentlige udfald tilsyneladende stadig venner, i hvert fald på Facebook. Derfor er det også spændende at se hvor Dansk Modstand står i forhold til DDL, og forbillederne i EDL´s planlagte demonstration i Aarhus den 31. marts.

Læs mere hos P77.