Nazileder i retten

Sagen udspringer af et blogindlæg som Daniel Carlsen skrev på sin blog på TV2.dk i august 2010 med følgende indhold:

Som det er påvist, så vil negere fra Ekvatorial Guinea, hvor gennemsnits-intelligenskvotienten er 59, ikke få en IK på 100 ved at flytte til Europa. Derfor vil denne indvandring være direkte landsskadelig. Men der findes selvfølgelig også afvigere blandt de mennesker, der tilhører de folk, der har en lav gennemsnits-IK. Måske er det muligt at finde en neger, der har en ligeså høj IK som en gennemsnitseuropæer? Måske. Men i givet fald er det, som denne kan bidrage med til vort samfund alligevel begrænset. Desuden vil det være en slags omvendt ulandshjælp, hvor man dræner de dårligst stillede samfund for de bedste individer de kan frembringe.

Daniel Carlsen er i dag leder af det nynazistiske Danskernes Parti og bosat i Viborg. Han har en fortid som afdelingsleder i nazipartiet DNSB og menigt medlem i hooligangruppen White Pride.

Retssagen løber af stablen tirsdag den 17. januar klokken 09.30 i Retssal N i Århus Byret. Daniel Carlsen forsvarer er Anders Skovholm, den yderste højrefløj i Århus’ foretrukne advokat.