Brand i venstreorienteret tilholdssted i Berlin

Tidligt om morgenen den 25. december opstod der brand i huset, der til daglig fungerer som både kollektiv og kulturhus. Branden opstod to steder på samme tid, i kælderen og i trappeopgangen, hvilket tyder på, at branden var påsat.

30 personer blev reddet ud af huset af brandvæsenet, og 12 måtte derefter indlægges til behandling for røgforgiftning. To personer blev indlagt med svære knoglebrud efter, at de var sprunget ud fra første sal for at komme i sikkerhed fra branden.

Branden kommer halvanden måned efter, at den venstreorienterede ungdomsklub Falken var udsat for et brandangreb den 9. november. Ungdomsklubben var næsten færdigrenoveret efter, at den også i juni havde været udsat for et brandangreb, samme nat som fire andre venstreorienterede tilholdssteder i Berlin fik samme tur.

Branden i Georg-von-Rauch-Haus bliver flere steder i pressen og af venstreorienterede kædet sammen med disse angreb. På den nynazistiske hjemmeside NW-Berlin (Nationaler Wiederstand – Berlin), er alle de omtalte tilholdssteder, herunder Georg-von-Rauch-Haus, nævnt på en liste over venstreorienterede steder i Berlin. Over de talrige adresser står der indledningsvis: ”Som man siger så smukt, der findes intet roligt bagland (…) Vi håber i vil finde disse informationer nyttige. Det er selvfølgelig godt at kende sine naboer og præsentere sig selv.”

Læs mere om de tidligere brandangreb: her og her