»Salem«-overblik: Mange muligheder for modstand

Vi är de 94% mot rasism: En bred alliance af udenomsparlamentariske venstrefløjsgrupper i Stockholm, der planlægger en demonstration klokken 12.00 fra Kungsträdgården. Nazimarchen starter to timer senere, klokken 14.00, på Mynttorget. Du kan læse demo-indkaldelsen her og besøge initiativets hjemmeside her. Arrangementer har allerede mere end 1.300 tilmeldte på Facebook. Demonstrationen er planlagt til at slutte før nazimarchen starter, så dem der vil kan forsøge at komme tæt på nazisterne. Dette forventes at blive den absolut største demonstration på dagen.

Ljudiska konspirationen: Med et kækt svensk ordspil på den nazistiske konspirationsteori om jødernes verdensherredømme indkalder folk omkring Vi är de 94% til en støj-demonstration efter den officielle demonstration. Planen er at bevæge sig så tæt på nazimarchen som muligt med al den støj man overhovedet kan: fløjter, trommer, vuvuzelaer og julebjælder. Aktionen er indkaldt som en “fredelig ulydighedsaktion hvor alle kan deltage og tage selvstændige initiativer”. Se indkaldelse.

Vänsterpartiet og LO: Som sædvanligt står LO, Vänsterpartiet og Ung Vänster bag en demonstration mod racisme og fremmedfjendskhed. Den finder sted klokken 15.00 og går fra Slussen til Medborgarplatsen. Tjek deres hjemmeside her.

Flashmobs: Ung Vänster har planer om at gennemføre flashmobs mod racisme hele syv steder i byen. Du kan se hvor på dette kort.

Stoppa Nazismen Aktivt IckeVåld (SNAIV): Gruppen har planer om at stå langs marchruten med skilte med navne på nazistiske morderes ofre. Aktionen kræver tilmelding. Tjek deres hjemmeside her.

Blokade af nazisternes samlingspunkt: Deportationsmodstandergruppen Aktion mot deportation har indkaldt til en blokade af selve nazisternes samlingsplads, to timer før nazisterne samles. Du kan se deres indkaldelse her. Deres plan er blevet kritiseret af andre dele af den udenomsparlamentariske venstrefløj for at være urealistisk at gennemføre, det kan du læse om her (kræver login).

Af aktiviteter i Danmark i forbindelse med modstanden mod nazimarchen kan nævnes:

 Støttefest i København den 2. december

 Infomøde i København den 5. december

 Fællesafgang fra Fyn og Jylland den 9. december

 Fællesafgang fra København den 9. december

Vil du med til årets vigtigste antifascistiske demonstration i Skandinavien? Så læs mere om tilmelding!