Det falske Salem – endnu et AFA-roadtrip

Efter at have marcheret i Stockholm-forstaden Salem i elleve år i træk har de svenske nynazister i år valgt at aflyse Salem-marchen. I stedet er en række af de vigtigste naziorganisationer gået sammen om at arrangere en march igennem det centrale Stockholm den 10. december. Det er et desperat forsøg på at bevare Salem-brandet uden at deltagertallet falder år for år. Det falske Salem er født.

Det kommer ikke til at foregå uden modstand. Du kan få et overblik over alle de forskellige mod-aktiviteter mod nazimarchen her.

Marchen falder desuden sammen med, at Nobelpris-middagen gennemføres i byen. Centrum kommer således til at være på den anden ende, ligesom den var i 2005 da antifascister fra hele Norden agerede sammen og gjorde det centrale Stockholm til en flydende, antifascistisk zone.

Tilmelding og afgang

Antifascistisk Aktion arrangerer – igen – bustur til Stockholm. Der er afgang fredag den 9. december klokken 22.00 fra Folkets Hus på Nørrebro i København, turen koster hundrede kroner og der er bindende tilmelding per email på afa@antifa.dk (skriv fuldt navn og telefonnummer på alle du melder til). Betaling sker i bussen. Vi er hjemme i løbet af søndag morgen. Turen er naturligvis alkohol- og rusmiddelfri.

Der vil være infomøde mandag den 5. december klokken 18.00 på medborgerhuset Støberiet på Blågårds Plads. Det er i lokale 301.

Facebook-event

Læs om fællesafgang fra Jylland og Fyn

Tags:,