Nazi-march i Salem aflyst – ny march planlagt i det centrale Stockholm

Arrangementet blev offentliggjort onsdag aften, og har allerede nu fået bred støtte på en række skandinaviske nazi-debatfora.

Under parolen “Stoppa svenskfientligheten – Till värn för Norden” er Svenskarnas Parti (SvP), Nationaldemokraterna (ND), Förbundet Nationell Ungdom (FNU) og Norden-gruppen gået sammen om den nye march. Af de store organisationer er det således kun Nordisk Ungdom og Svenska Motståndsrörelsen, der står udenfor arrangørgruppen.

At Svenska Motståndrörelsen står udenfor er ingen overraskelse for nogen, men Nordisk Ungdoms manglende opbakning har vakt vrede i store dele af den svenske nazi-scene. Her beskyldes organisationen for at sælge ud og prioritere deres støtte til riksdagspartiet Sverigedemokraterna højere end samarbejdet med resten af den nynazistiske bevægelse.

Norden-gruppen er en nynazistisk tænketank, startet af den tidligere SMR-leder Magnus Söderman, efter han forlod den militante nazi-gruppe.

Marchen er indkaldt til lørdag den 10. december klokken 14.00 i det centrale Stockholm. Der er endnu ikke offentligtgjort en officiel samlingsplads eller march-rute. Ifølge arrangørerne vil der efter marchen være et socialt arrangement for deltagerne.

Der er endnu ikke meldt noget ud om antiracistiske moddemonstrationer, men Projekt Antifa-redaktionen opfordrer alle til at holde dagen fri i kalenderen. Vi følger naturligvis udviklingen.

Tags: