Antiracistisk uge i Øresundsregionen

Tirsdag: Natten mellem tirsdag og onsdag står Migrationsverket, den svenske pendant til Udlændingestyrelsen, bag endnu en masseudvisning af flygtninge til Irak. Udvisningen sker via Kastrup Lufthavn. Fra klokken 17.00 står Aktion mot Deportation Skåne bag ikke-voldelige forsøg på at forhindre udvisningerne. Der er samling på Malmövägen 7 i Åstorp, 20 kilometer udenfor Helsingborg. Der går bus fra Helsingborg.

Onsdag: Onsdag står netværket Aktion mot Deportation Skåne bag en diskussionsaften om hvordan man som man kan forhindre udvisninger af flygtninge. Det sker på bogcafeen Amalthea i Malmö klokken 19.00. Se detaljer her.

Torsdag: Torsdag aften står Ungdomshuset og Projekt Antifa bag et foredrag og filmvisning om den russiske nazi-bevægelse. Det er klokken 20.00 på Dortheavej 61 i København, og der er gratis entré. Folkekøkken fra klokken 19 for en flad tyver. Se invitation.

Efter foredraget kommer en aktivist fra Skåne mot Rasism og fortæller om lørdagens blokader af Sverigedemokratisk Ungdoms march i Malmö. Invitation.

Lørdag: Sverigedemokratisk Ungdom vil marchere igennem det centrale Malmö. Der er arrangeret to fredelige blokader. Læs aktions-kodeks og indkaldelse samt praktiske informationer om fællesafgang fra København.

Søndag: Den seneste tid har en gruppe civilbetjente huseret i Malmö-bydelen Möllan. De laver razziaer på arbejdspladser og stopper ikke-svensk udseende personer på gaden, for at undersøge opholdstilladelser og kunne udvise papirløse. Derfor laver Aktion mot Deportation Skåne demonstration søndag klokken 13.00 i Jesusparken. Se Facebook-event.

Læs mere om aktiviteterne i Skåne på Motkraft.net