Paven i Berlin: WHAT THE FUCK?!

I flere måneder har både brede og mindre brede initiativer mobiliseret til moddemonstrationer vendt mod pavens besøg. En stor demonstration er planlagt fra Brandenburger Tor en times tid før pavens tale i Rigsdagen, som ligger få hundrede meter derfra.

Paven og den katolske kirke bliver med rette kritiseret for at være en afgørende faktor for AIDS-udbredelse i katolske lande, i særdeleshed i afrikanske lande, da prævention og sex udenfor ægteskabet er en ”synd” i deres øjne.Endvidere rettes en kritik af deres kvindesyn, modstand mod abort og ikke-heteroseksuelle.

Pave Benedictus PP XVI er også kendt under navnet Joseph Aloisius Ratzinger. Han er fra Tyskland og har en baggrund i Hitlerjugend. Modstanden mod antisemitisme står derfor også højt på dagsordenen hos pavemodstanderne.

Initiativet WHAT THE FUCK skriver blandt andet i deres demonstationsindkaldelse: ”Dette menneskes besøg giver os anledning til at vise vores grundlæggende kritik af religion, særligt den katolske kirke og netop denne pave i særdeleshed.”

Nu på lørdag er dagen for den årligt tilbagevendende ”March für das Leben”(March for livet, red.) En samling kristne fundamentalister går i en sørgemarch for at gøre opmærksom på ”de myrdede ufødte børn”. I demonstrationen bærer de kristne rundt på en masse hvide kors. Et kors for hvert tabt liv, skriver de.

Demonstranterne er stærkt højreorienterede og sidste år da en lignende demonstration fandt sted i München gik nynazistiske NPD (Nationaldemokratische Partei Deutschland) med som bagtrop.

Moddemonstrationen er ligesom sidste år indkaldt under parolen ”1000 Kreuze in die Spree” (1000 kors i floden Spree, red.). Konceptet går ud på at moddemonstranterne på den ene eller anden måde skal få fat i de kristnes kors og smide dem i kanalen når demonstrationen passerer den.

Initiativet WHAT THE FUCK (tysk)

Mobiliseringsvideo