NPD opruster forud for kommunalvalg i Berlin

Lørdag den 6. August havde NPD(Nationaldemokratische Partei Deutschland) proklameret af de ville opsætte 40.000 valgplakater rundt omkring i Berlin. For at være mange nok havde de inviteret en gruppe tjekkiske nynazister til Berlin.
40.000 plakater må siges at være skudt langt over målet, men dagen efter var der i flere bydele plakater og nazistisk graffiti. Blandt andet hang en plakat foran det jødiske museum(se billede ovenfor). Udo Voigt er NPD-Berlins formand og han opfordrer fra sin motorcykel vælgerne til at give gas!
Så sent som i fredags blev Voigt anmeldt til politiet for hetz mod en folkegruppe. Det er stiftelsen ”Erinnerung Verantwortung Zukunft”(EVZ) der har taget initiativet til anmeldelsen. Stiftelsen beskæftiger sig med nationalsocialismen under 2. verdenskrig og dens følgevirkninger i dag.

”Det højreradiskale partis kampagne er frastødende, diskriminerende og utålelig.” udtaler stiftelsens formand Martin Salm. ”Sloganet GAS geben(giv GAS(red.)) viser at partiet ikke kan placeres indenfor et demokratisk spektrum. Opsætningen og placeringen af plakaterne er en tydelig provokation.”

Fredag den 12. august samledes NPD igen. Denne gang i Prenzlauerberg. Demonstrationen samlede omkring 60 højreekstremister. Politiet fragtede demonstranterne til og fra stedet i busser, da der var var en større antifascistisk moddemonstration og at politiet derfor havde spærret området af.

I fredags havde NPD endnu en demonstration planlagt. Denne gang i Nordneukölln, hvilket er et område hvor mange antifascister og personer med anden etnisk baggrund end tysk bor. Demonstrationen var indkaldt imod multi-kulti-ballade og imod londonske tilstande. Flere af arrangørene er selv voldsdømte bla. en af NPDs kampagneansvarlige der har siddet fængslet i 22 måneder for at sætte ild til et lejlighedskompleks i et område der huser mange migranter.
I sidste øjeblik trak NPD deres anmeldelse tilbage og aflyste deres demonstration. Det vides ikke hvorfor, men et bud kunne være at de har fået kolde fødder, da der var mobiliseret stort til en moddemonstration og at området anses af venstreorienterede og personer med anden etnisk baggrund end tysk som deres kvarter.

NPD forventes at opretholde deres høje aktivitetsniveau i og omkring Berlin op til valget.

[
Læs om NPD og den tyske højrefløj hos Redox->http://redox.dk/spip.php?article175]