Nazi-provokationer ved demonstrationer i Skive og Aarhus

Tirsdag aften samlede SFU cirka 200 mennesker til fakkelmanifestation i protest mod det overfald en gruppe nazister begik på en familie med indiske rødder sidste søndag.

Ved demonstrationen dukkede nazilederen Daniel Carlsen op og blev interviewet af TV/Midt-Vest. Det resulterede i at han blev bedt om at hoppe i havnen – han valgte dog at fortrække i en taxa i stedet.

Se Modkrafts omtale

Onsdag aften samlede ARN Århus omkring 70 deltagere i en manifestation mod nazivold. Manifestationen forløb roligt, indtil en mindre gruppe nazister dukkede op og heilede og kastede kanonslag mod demonstranterne. De blev senere sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Et par timer var den gal igen. To af de tre personer der deltog i angrebet med kanonslag forsøgte at overfald en ung mand i Harald Skovbys Gade. Det gik dog hverken værre eller bedre, end at de to nazister selv fik bank, og den ene måtte en tur på skadestuen. Efterfølgende er de begge blevet sigtet for vold.

Se Århus Stiftstidendes omtale her