Nyt forsøg på nazimarch i Berlin stoppet

Politiet havde, ligesom i sidste måned, forsøgt at holde det hemmeligt at nazisterne ville marchere og nægtede at oplyse hvorfra de ville starte. Derfor samledes moddemonstranter på Rosa-Luxemburg Platz, der var et centralt samlingssted i forhold til de oplysninger om nazisterne planer, som der var tilgængelige.
De omkring 40 højreekstreme forsamledes foran det venstreorienterede parti ”Die Linke’s” hovedkontor for at markere årsdagen for folkeopstanden i DDR, 7. juni 1953. På trods af politiets forsøg på at beskytte nazisterne, lykkedes det antifascistiske moddemonstranter at kaste vandballoner og senere sten og flasker efter naziforsamlingen. Under højlydte protester fra moddemonstranterne fulgte politiet de højreekstreme ned i metroen og væk fra området.