Demonstration mod nazikoncerten 6. august

BEMÆRK: DATO ÆNDRET TIL 6. AUGUST – TID OG STED ER UÆNDRET!

Demonstrationen starter klokken 15.00 fra Hundige Station, der kan nås ved at tage s-toget (linie E og A fra København). Herefter går den til Hundige Strandvej, hvor der vil være musik og larm. Projekt Antifa har taget en snak med AFA om demonstrationen.

“Målet er, at isolere naziborgen som en ø i et stort, antifascistisk hav. Vi kan ikke fjerne deres hus eller stoppe koncerten helt, men vi kan gøre hele lokalområdet til en antifascistisk zone, og stille os i vejen, helt konkret, for de unge nazi-sympatisører der vil ned til koncerten. Derfor vil vi have demonstrationen ned på Hundige Strandvej, for at blokere den vigtigste adgangsvej til bunkeren. Det forhindrer ikke dem der virkelig vil frem, i at køre en omvej udenom, eller gå igennem de små villaveje, men vi skal gøre det så besværligt som muligt,” forklarer Emilie fra AFA, og fortsætter:

“Vi synes, at blokaden af Hundige Station i forbindelse med nazi-koncerten i september var rigtigt fed, både fordi det lykkedes at forhindre DNSB i at lokke nye unge mennesker til, og sekundært fordi det lykkedes at mobilisere en masse lokale unge. Det er erfaringerne derfra, og fra de store blokader i bl.a. Lübeck og Dresden de sidste år, vi gerne vil bygge videre på. Vi nærer ingen illusion om, at vi i år kan forhindre koncerten fuldstændigt, eller forhindre alle i at komme frem, men vi ser det som en længerevarende proces, der handler om at styrke alliancerne i lokalbefolkningen, så vi på et senere tidspunkt, kan mobilisere mennesker nok til at stoppe deres koncert fuldstændigt, ved at blokere alle indfaldsveje.”

Fredelig demonstration

Allerede nu melder Antifascistisk Aktion ud, at demonstration foregår på et fredeligt grundlag, og at de ikke ønsker uroligheder ved den.

“Vi har valgt at vedtage et ikke-volds kodeks i forbindelse med demonstrationen. Det betyder, at vi vil have en 100% fredelig demonstration, og ikke er interesserede i sammenstød med hverken politiet eller nazister. Hvis der er folk, der gerne vil agere udenfor det aktions-kodeks, så er det ikke vores opgave at forhindre det, eller at tage afstand fra det. Vi beder bare folk om, at holde det væk fra vores demonstration. Der er jo rigeligt med muligheder for at være kreativ andre steder i området,” uddyber Anton, der ligesom Emilie er med i AFA, og fortsætter:

“For os er det essentielt, at inspirere og aktivere lokale kræfter i kampen mod nazi-borgen, og DNSBs koncerter. Vi mener, at de erfaringer man har indsamlet i Tyskland de seneste år, med fredelige blokader og demonstrationer samt et stærkt fokus på at mobilisere lokalbefolkningen er forbilledlige, og er noget det ville være dumt ikke at lade sig inspirere herhjemme. Erfaringerne fra 90’erne Hess-marcher viser jo, at det kan lade sig gøre.”

“Demonstrationen kommer til at blokere Hundige Strandvej fra den nordlige ende, hvor langt de fleste nazister kommer fra. Det betyder, at Hundige Strandvej i krydset ved Godsvej kommer til at være åbent, så hvis folk vil aktionere udenfor demonstrationen, er det da oplagt at gøre det dér,” siger Emilie.

Splittelsen i DNSB

Mange har nok fulgt aprils splittelse i DNSB, der blandt andet har været dækket af Researchkollektivet Redox. Selvom en majoritet af DNSBs aktive medlemmer har fulgt Daniel Carlsen ud af partiet, mener AFA stadig, at der er grund til at tage DNSB alvorligt:

“DNSB har den højreekstreme bevægelses eneste fysiske tilholdssted, hvilket i sig selv er en vigtig grund til at tage dem alvorlige. Samtidig besidder de stadig en infrastruktur og økonomi der gør, at de med en ny generation af unge aktivister vil kunne blomstre op til at udgøre en trussel. Vi har de seneste år set, hvordan Martin Topp Juul Jensen (chef i det skandaleramte naziband Daneskjold, red.) har samlet et miljø af metallere omkring sig i Huset i Greve, og derfor må det være et mål, at forhindre at DNSB får rigtigt fat i den generation af unge nazi-sympatisører der findes i metal-miljøet,” siger Anton.

Demonstrationen mod nazikoncerten finder sted lørdag den 6. august klokken 15.00, med start fra Hundige Station.

Vil du gerne have løbende opdateringer? Så tilmeld dig Projekt Antifas sms-service, Antifa Update, her.

Se flyer for demonstration

Fællesafgang fra Fyn og Jylland

Tags:,