Pinligt for NPD: Over 60.000 interne mails offentliggjort

Egentlig skulle 2011 være et vigtig år for det ekstreme højre i Tyskland. Først de to vigtige marcher i Dresden nu i februar, og ikke mindre end syv delstatsvalg i Tyskland. 2011 blev udnævnt til et lille supervalgår. NPD’s formand, Udo Voigt, udtrykte det således i hans nytårstale: ”Delstatsvalg, kommunalvalg; tyskerne har endelig mulighed for at straffe de etablerede partier. Vi har et perspektiv. Vi har et program for fremtiden.”

De fremskaffede data viser den kaotiske interne situation i NPD. Kammeraterne bander og truer ad hinanden, mange medlemmer ytrer sig racistisk og den finansiering af de mange delstatsvalgkampe ser mærkeligt ud. Men endnu vigtigere er, at dataene viser en stor uenighed og problematikker i forhold til NPD’s største projekt i 2010, nemlig fusionen med DVU (læs mere om det her). Datene fremviser at fusionen tydeligvis ikke har været populær blandt DVU-medlemmer, sådan som det ellers blev præsenteret for offentligheden. Medlemmer skulle overtales en ekstra gang, og nogle nytilkomne partimedlemmer fik tildelt en ældre indmeldingsdato, så de kunne stemme. At alt dette ikke hjalp blev tydeligt, da 4 delstatsgrupper af DVU klagede og fik ret. Nu skal der vælges igen, og ”NPD – Die Volksunion” må vente til at blive realitet.

I de offentliggjorte mails ytrer NPD medlemmer sig racistisk og glorificerer den nationalsocialistiske tid. Udlændinge bliver kaldt racistiske skældsord og medlemmer som har udlædninge som venner på facebook bliver kaldt lands- og raceforrædere. Endnu mere bizart er den økonomiske struktur. Til valgkampen bliver der lånt penge af medlemmer, men der er brok over at de gerne vil have en sikkerhed for deres penge.
Folk som samler underskrifter skal skaffe 2 euro for hver bekræftet underskrift, men pengene kommer først, når NPD er kommet ind i parlamentet og får valgkamperstatning. At samle underskrifter gik så dårligt at Janus Nowak foreslår, at når man indsamler underskrifter, skal man ikke diskutere komplicerede ting. Det bedste er bare at sige tak, og ikke så meget mere.

2011 startede dårligt for NPD. Først lykkedes fusionen med DVU ikke som planlagt, så det slet ikke er sikker at de kan nå fusionen før valgene. De 60.000 offentliggjorte mails, bidrager heller ikke ligefrem til, at partiet fremstår som troværdigt og organiseret.