Blokade fortsættes i Stockholm-forstad

Aktivisterne prøvede, som i Göteborg, at blokere for ind -og udgangene til Migrationsverkets (svensk udlændingeservice) asylcenter i forstaden Märsta, nord for Stockholm. Dog mødte politiet talstærkt op, og i alt blev 25 personer anholdt. En demonstrant er sigtet for vold mod tjenestemand, mens de resterende fik lov at gå efter identificering.

Irakerne blev efterfølgende ført til lufthavnen Arlanda, hvorfra det formodes at de bliver fløjet til Bagdad senere på dagen. Seneste tal siger, at i alt 20 irakere efter planen skal flyves til Bagdad fra Sverige i dag.

I løbet af tirsdagen tilsluttede de svenske oppositionspartier sig også til den voksende gruppe modstandere af tvangsudvisningerne.

Læs mere hos Fria.nu (svensk)

Se interview med en af de afviste asylsøgere (svenske undertekster)