Stor demonstration mod regeringens udlændingepolitik

Det er regeringens nye pointsystem for familiesammenføring, der har fået initiativet til at slå i bordet. Ifølge arrangørerne kender kærlighed ingen grænser, og det er ikke statens opgave at bestemme, hvem man skal gifte sig med. Initiativet Kærlighed Uden Grænser er imod tilknytningskrav, boligkrav, bankgarantier og pointsystemer, ”der sætter nytteværdi på mennesker”, og de kæmper for at alle skal kunne leve i sit hjemland med sin elskede.

De ytrer, at Danmark med de nye regler for familiesammenføring indfører ”et socialt apartheid, hvor kun de rigeste og mest veluddannede har ret til familiesammenføring”.

Modstanderne af pointsystemet er mange, og talerne repræsenterer derfor også et bredt politisk spektrum. I København taler Dennis Kristensen (FOA), Johanne Schmidt-Nielsen (Ø), Margrethe Vestager (R) og Gitte Seeberg (tidl. MF for Konservative og Ny Alliance). Musikken vil blive leveret af Jens Unmack, Naja Rosa Koppel, Kira Skov, Wafande mfl.

Demonstrationen finder sted kl. 16-18 på Christiansborg Slotsplads, og der er indtil videre over 6.000 tilmeldte på facebook.

I Århus er der demonstration kl. 16-18 foran rådhuset.

I Odense er det kl. 16-18 på Flakhaven, hvor der vil blive tændt lys og være varm kakao, kagebord, musik og gøgl. Man opfordres endda til at medbringe kage til det fælles kagebord!

Mere info om demonstrationen i København (Facebook)