Delvis frifindelse i Århus

Angrebet på nazi-lederen fandt sted i slutningen af april i år, og de to antifascister blev begge anholdt og varetægtsfængslet få dage efter. Den ene af de to blev løsladt efter et par dages varetægtsfængsling, mens den anden sad i fire uger.

I dag behandlede Århus Byret så sagen. Den af antifascisterne, der blev løsladt først blev pure frifundet, mens den anden blev idømt 30 dages ubetinget fængsel. Anklagemyndigheden krævede ham dømt for grov vold, men retten fandt kun, at der var tale om simpel vold. Han slipper iøvrigt for at afsone fordi han har siddet dommen af under sin varetægtsfængsling.

Miniführeren Carlsen var indkaldt som vidne under dagens retsmøde. Med sig havde han en gruppe DNSB’ere, blandt andet nazipartiets nye chef, Økse-Esben og pædofilibandet Daneskjolds frontmand, Martin Topp Juul Jensen.