To tyske højreekstreme partier bliver til et

At danne et stærkt forenet parti, har på den tyske højrefløj længe været en drøm. Det er dog ikke drømmen men derimod problemer som fører til sammenlægningen.
Begge partier er i store finansielle vanskeligheder. F.eks. skylder DVU deres gamle formand Gerhard Frey 900.000 Euro. De sidste 10 år er det virkelig gået ned af bakke for DVU. Fra et parti med mere end 25.000 medlemmer i midten af halvfemserne ligger det nuværende medlemstal på knap 4.5000.
Via sammenlægningen håber NPD at få tilgang til DVU’s klassiske målgruppe som består af ældre mennesker med en højreorienteret indstilling. Efter NPD’s landsmøde i starten af november blev det tydeligt at NPD ikke satser på en reel fusion mellem partierne, men nærmere en overtagelse af DVU. Dette skyldes at de føler sig mere magtfulde end DVU.

Ingen grund til bekymring

Selvom over 90% af medlemmerne fra begge partier stemte for en sammenlægning, bliver det interessant at følge med i, om det vil lykkes for de forskellige fløje inden for partierne at arbejde sammen. NPD har indtil nu både prøvet at mobilisere parlamentarisk men også massivt i det udenomsparlamentariske neonazistiske miljø, mens DVU udelukkende koncentrerer sig om partiarbejde og afviser at deltage i store demonstrationer og andre gadeaktiviteter.
Antifascister fra Tyskland er ikke bekymrede over sammenlægningen, da udviklingen mere er et svaghedstegn end omvendt. At to partier der ikke har kunnet snuppe hinanden i årevis fusionerer, begge med kæmpe økonomiske problemer, viser deres vanskeligheder. Bedst af alt indebærer fusionen et stort konfliktpotentiale internt blandt de højreorienterede, som kan bryde ud hvert øjeblik.