Mislykket nazi-angreb på anarkist-møde

De seneste par uger har unge anarkister og folk fra diverse autonome sammenhænge i Kristianstad i Nordøstskåne opreklameret et opstartsmøde for et forsøg på at organisere den udenomsparlamentariske venstrefløj i byen.

I Skåne har den militante nazi-organisation Svenska Motståndsrörelsen (SMR) en af sine stærkeste lokalafdelinger, og netop derfor var man fra venstreradikalt hold godt klar over, at der fandtes en vis risiko ved at opreklamere mødet. I stedet for at pakke sig ned og gemme sig, valgte deltagerne i mødet at forberede sig – og det var velbegrundet.

Da mødet startede blev det nemlig angrebet af 8-10 maskerede SMR-folk, bevæbnet med skjold og køller. Uheldigvis for SMR stod deltagerne i det anarkistiske møde sammen og forsvarede sig. Det endte med at mellem fire og syv – afhængigt af de forskellige kilder – nazister måtte på hospitalet.

De svenske mediers rapportering om episoden har været alt andet end fyldestgørende. Det ene sted er det nazister der har angrebet anarkister, det andet sted omvendt, og det tredje sted nynazister der har stormet et nazistisk møde. Ovenstående version skulle ifølge vores kilder dog være den korrekte.

Omtale i Kristianstadsbladet

Omtale på NorraSkåne.se

Omtale på Röda Lund

Tags: