Pinlig rapport fjernet

Projekt Antifa kom i besiddelse af rapporten allerede før sommerferien, men efter en gennemlæsning dengang fandt vi den for elendig til at ofre nogen som helst omtale på. Nu har forsker Jeppe Ingemann Lyng så været en tur i avisen med en påstand om at rockerne hverver i nazimiljøet, hvilket har givet anledning til en del opmærksomhed omkring hans rapport.

Rapporten er nu fjernet fra Københavns Kommunes hjemmeside, men alligevel er det vigtigt at slå fast, at rapporten er et makværk, der er så propfyldt med faktuelle fejl, at dens konklusioner ikke kan tages alvorligt.
Her følger et par eksempler.

Fra indledningen:

“De mest aktive grupper i København og omegn er Dansk Front, Danmarks Nationale Front, Vederfølner, White Pride (fodboldgrupperinger), Liberatos, Den Danske Forening, Danmarks Nationalsocialistiske Forening (DNSB), Nordisk Nationalsocialistisk Ungdom, Blood & Honour Denmark og Combat
18.”

Dansk Front lukkede i 2007. Vederfølner findes ikke i København (omend der findes medlemmer fra hovedstadsområdet), White Pride er en århusiansk grupper, Liberatos er der ingen (hverken på højre- eller venstrefløjen) der nogensinde har hørt om, DNSB hedder Danmarks Nationalsocialistiske Bevægelse – ikke Danmarks Nationalsocialistiske Forening, Nordisk Nationalsocialistisk Ungdom har afholdt eet møde nogensinde i København, og har aldrig været mere end tre aktive. De har ikke eksisteret i 5-6 år. Combat 18 har ikke eksisteret siden bombeattentaterne i 1997.

Om hooligans:

“I København findes fangrupper især på fodboldstadioner, men også i forbindelse med ishockey. Deres struktur er i konstant forandring, og ingen gruppering har haft held til at overleve særligt længe.”

De mest markante hooligangrupper i Københavnsområdet (Southside United og Copenhagen Casuals) har begge eksisteret siden starten/midten af halvfemserne.

Om DNSB:

“Knap 1000 medlemmer og nogle få hundrede mere eller mindre aktive.”

Hvis DNSB har “nogle få hundrede” aktive, så er månen lavet af grøn ost. DNSBs allerstørste mobiliseringer i dette årti har samlet 60-70 medlemmer og sympatisører.

“Den klassiske nynazistiske bevægelse, der blev nedlagt i 1990 efter skandaler og genopstartet med Jonni Hansen som leder i 1992.”

DNSB blev ikke nedlagt – der blev bare skiftet ud på ledelsesposten. Desuden er DNSB ikke nynazister, men nazister af den gamle skole: Hitler-tro, antisemitiske antidemokrater.

Om Nordisk Nationalsocialistisk Ungdom:

“Vi får en gang hver anden dag et nyt medlem, og vi er omkring 340 medlemmer i dag.”

Enmandsprojektet samlede på sit højeste hele tre(!) aktive medlemmer; et i Skive, et i København og et på Fyn. Trods det står påstanden uden kritiske bemærkninger fra Jeppe Lyngs side.

Ovenstående fejl er blot få ud af mange. Af andre kunne nævnes at FAF ifølge Jeppe Lyng er en forkortelse for Fynsk Antifascistisk Fraktion, der åbenbart er en udbrydergruppe af AFA(!) (her gik vi ellers og troede at det stod for Fynske Antifascister), at Naser Khader udråbes til en af nazisternes største fjender samt at Demos arbejder på at “få lukket al nationalsocialistisk foreningsarbejde” ved “videregivelse af viden til især gymnasieelever”.

Hvis Københavns Kommune gerne vil vide noget om højreekstremister opfordrer vi dem til i fremtiden at henvende sig til nogen der rent faktisk ved noget om dem. Demos og Researchkollektivet Redox er to oplagte bud.