Massive protester mod SD-torvemøde

Cirka 5-600 moddemonstranter var nemlig mødt op til et en hektisk og larmende moddemonstration, der var indkaldt af netværket “Malmø <3 (hjerte, red.) Mangfoldighed". En halv time før Sverigesdemokraternes bebudede ankomst stod allerede 3-400 antiracister på Gustav Adolfs Torg i det centrale Malmø, og gjorde klar til at give det medieombruste parti en varm velkomst. Og det fik de da også. Da de 7-8 Sverigesdemokrater på slaget 14 ankom til torvet under massiv politibeskyttelse, var det under taktfaste råb: "Nassesvin, nassesvin (nazisvin, red.)". Råbet er en hentydning til Sverigesdemokraternes tætte samarbejde med militante nazi-kredse i 80'erne og 90'erne. Blandt har den nuværende leder af Info14, Sveriges vigtigste nazi-hjemmeside, en fortid som leder af Sverigesdemokraternes Ungdomsforbund. Moddemonstrationen var højlydt og larmende, men der var en klar linie om at det ville være strategisk meget dumt at stille sig fysisk i vejen for eller skade Sverigesdemokraterne. De blev således alene bombarderet med æg og tomater, og ikke med flasker som visse svenske medier har skrevet. En mindre gruppe danske antifascister deltog i moddemonstrationen, hvor de var mandsopdækket af civilklædte betjente hele vejen igennem. Sverigesdemokraterne stod indhegnet i et hjørne af torvet, med råbende antiracister i en cirkel omkring dem - kun adskilt af kampklædt politi. På et tidspunkt bliver der kastet et æg, der rammer en af 'patrioterne' klokkerent, til stor jubel for tilskuerne til dette racistiske cirkus. Dette får politiet til at rykke frem med trukne knipler, og da der kort tid efter kastes to kanonslag samt et romerlys ind bag afspærringen til Sverigesdemokraterne ser politiledelsen rødt. 1-3.jpg

Der indsættes en gruppe af ridende betjente fra den ene side, og kort tid efter en gruppe hundeførere, og antiracisterne bliver presset 10-20 meter tilbage, hvilket efterlader Sverigesdemokraterne alene på et stort område, omgivet af en gigantisk cirkel af politi, og endnu flere moddemonstranter.

Da mødet klokken 15.00 slutter, og Sverigesdemokraterne skal eskorteres væk, kastes endnu et nødblus med massiv røgudvikling til følge. Den tætte røg udnyttes af mange antiracister til at få kastet de sidste æg og tomater, før Sverigesdemokraterne forlod Gustav Adolfs Torg under råbet ‘Ingen rasister på våra gator’.

Tags: