Interview: “At ville smide SIAD ud af Nordvest er ikke identisk med at støtte den iranske moske”

Først og fremmest: Hvem er I egentligt?

Vi er nogle københavnske antifascister der er gået sammen under navnet ‘Antiracister fra Nordvest og Nørrebro’ for at forhindre SIAD i at demonstrere i Nordvest. Vi har tidligere deltaget i de demonstrationer der har været imod SIAD når de har annonceret demonstrationer i København.

Hvorfor må SIAD ikke demonstrere i Nordvest?

Hvis det bare var Anders Gravers og hans lille slæng af gamle tosser fra Den Danske Forening, så kunne det da godt være at vi ville finde noget andet at bruge vores lørdag på, men det er det ikke. Sagen er den, at SIAD har et tæt samarbejde med dele af Danmarks Nationale Front (DNF), mere konkret den fløj af DNF der har sit udspring i Frie Danske Nationalister, en gruppe der blev ledet af eks-talsmanden fra Dansk Front, Julius Børgesen. Der er altså tale om militante nazister, der er organiseret med folk fra Blood & Honour samt tidligere DNSB’ere. At give plads til at militante nazister kan demonstrere ville være det samme som at give dem frit spillerum til at overfalde tilfældige indvandrere eller venstreorienterede i området. Det har vi set alt for mange gange i andre landsdele – og vi vil gerne forhindre at de får den samme handlefrihed i Københavnsområdet.

Men nu har politiet jo – igen igen – givet SIAD forbud mod at demonstrere i Nordvest, og i stedet givet dem påbud om at være på Christiansborg Slotsplads. Hvor stiller det jer?

Det ændrer jo planen en smule, men også kun en smule. I stedet for at blive stående på Vibevej og forhindre SIADs demonstration så går vi samlet ind til Christiansborg, og overdøver Gravers’ patetiske flok. Det er nok ikke realistisk at helt forhindre demonstrationen, for politiet lægger formentligt en jernring om racisterne. Sidste år demonstrerede SIAD også derinde, og det endte med at de bad politiet om eskorte ud af området, fordi en masse antiracister spontant dukkede op og råbte af dem. Vi vil gerne have sådan et scenarie igen. Militante nazister skal ikke kunne vade rundt i indre København og slå på tæven på dem der ikke passer ind i deres verdensbillede – så målsætningen er at holde dem fra det.

Hvad skal folk der gerne vil deltage så gøre?

De skal såmænd bare gør som de allerede har planlagt: Dukke op klokken 13.00 på lørdag på Vibevej foran moskeen i nummer 25, så går vi i demonstration til Slotspladsen sammen.

Nu nævner I selv moskeen. Den har jo vakt en del debat på venstrefløjen. Hvad er jeres initiativs position på det område egentligt?

Helt grundlæggende, så foragter vi præstestyrets daglige overgreb mod den iranske befolkning, og de konstante overtrædelser af menneskerettighederne. Enhver venstreorienteret bør være klar i mælet og tage konsekvent afstand fra de forbrydelser Ahmadinejads tropper begår mod det iranske folk. En række herboende iranske socialister har leveret tydelig dokumentation for, at moskeen på Vibevej er både finansieret og styret af det iranske præstestyre, og det kan vi umuligt bakke op om. For os at se kan man sagtens gå ind for religionsfrihed og en principiel støtte til retten til at bygge moskeer, samtidig med at man kæmper for det iranske præstestyres opløsning.

Men når I demonstrerer mod SIAD, der demonstrerer mod moskeen, hvad skal man så tro?

Altså, folk må også lige bruge indersiden af hovedet et øjeblik. Skulle vi også bare lade DNSB marchere frit rundt hvis de f.eks. demonstrerer for økologi og et bedre klima, eller lade Blood & Honour-bøller demonstrere mod den israelske hærs overgreb på Ship to Gaza? Gu’ fanden skal vi da ej. En fascist er en fascist – uanset om 1% af hans eller hendes holdninger så er fornuftige, isoleret set.

Se demo-indkaldelse

Se artikel på Modkraft om emnet