Endnu en lørdag – endnu ingen nazimarch

I modsætning til mange tidlgere år var der i år ikke en fælles nazimarch i Tyskland. Alle forsøg på at organisere store, samlende markeringer for hele bevægelsen har lidt skibbrud på grund af de tyske myndigheders voldsomme forbudspolitik. En politik der er dybt bekymrende og problematisk, men som har vist sig ret effektiv når målet er at forhindre konkrete marcher i at finde sted.

Tidligere, blandt andet i 1995, 1997, 2005 og 2007, har tyske nazister – med dansk hjælp – marcheret på dansk jord på grund af de omfattende forbud. De seneste år har praksis dog i stedet været, at gennemføre mange små demonstrationer spredt ud over hele Tyskland.

Igen i år havde Antifascistisk Aktion mobiliseret til modstand mod en eventuel march, men allerede i går stod det klart, at sandsynligheden for en march på dansk grund var minimale, efter at DNSB på deres hjemmeside opfordrede medlemmer og sympatisører til at tage til Tyskland og demonstrere.

Marcheren blev der således intet af i år. Hjemme bag hegnet i Greve lignede Jonni mest af alt en våd hund, da han stak sit fjæs op over plankeværket. Projekt Antifa fik knipset et par billeder af den dvaske führer, og glæder sig over, at de danske nazister står for svagt til at marchere på de hjemlige breddegrader.