Thor Steinar taber retssag til stork

Producenten bag det nynazistiske tøjmærke Thor Steinar måtte fornylig forlade retten i Nürnberg med uforettet sag. Tøjproducenten havde anlagt sag mod den venstreorienterede gruppe “Endestation Rechts”, der står bag tøjmærket “Storch Heinar”. Storch Heinar latterliggør Thor Steninar-brandet, og udstiller en kalveknæet og uheldigt udseende stork som nazist. Thor Steinar-producenterne krævede stop for yderligere salg af “Storch Heinar”-kollektionen.

Retten i Nürnberg gav folkene bag Storch Heinar sit ord for, at de fortsat kan producere tøjet med den uheldige nazi-stork Heinar, som hovedmotiv. Nynazisterne bag Thor Steinar overvejer nu hvorvidt de vil appellere sagen.
Siden 2008 har den tyske venstreorienterede gruppe “Endestation Rechts” produceret produkter under brandet “Storch Heinar”. Kollektionen, der omfatter alt fra t-shirts, accessorize til hunde og til kaffekopper, gør grin med Thor Steinar, og spiller på navnets reference til Thor Steinar. Kollektionens hovedmotiv, storken Heinars liv mangler bestemt heller ikke paralleller til Adolf Hitlers liv – herunder en fortid som kunstmaler, et lille fedtet overskæg og ikke mindst storhedsvandvid.

Storken Heinar og folkene bag, kan altså lette fra retten i Nürnberg med næbet højt i sky, efter at have været igennem det de selv beskriver som endnu en Nürnberg-proces.

Besøg Storch Heinars hjemmeside – her er masser af t-shirts og ikke mindst opskrifter på æggelikør!