Interview: “Vi ved godt at det er kedeligt at vente..”

Helt ærlig AFA, hvorfor skal vi igen komme på en samling, når chancen for at der sker noget ikke er særligt stor?

Helt grundlæggende, så ved vi godt at folk ikke synes det er vildt fedt at sidde og bruge en hel dag på at vente. Men DNSB har, som den eneste højreekstreme gruppe, været i vækst det seneste år, og med Daniel Carlsens mini-marcher rundt om i Jylland in mente, er sandsynligheden for en march til stede.

Men kommer I ikke nemt til at råbe “ulven kommer”?

Vi forstår godt hvis folk har det sådan, når der er ikke er sket noget de seneste to år. Men i 2006 var der jo også en stor antifascistisk mobilisering, hvor der ikke skete noget, og så var der marchen i 2007, så man kan altså ikke regne med det. Vi forsøger at balancere i mellem på den ene side at undgå at trække folk ind til lange ventedage hver og hver anden måned, men på den anden side ikke at være uforberedte hvis nazisterne skulle vælge at mobilisere.

Ok så. Hvilket scenarie kan vi forvente i år?

Hvis der bliver en march, så må vi forvente et scenarie a la 2007 i Kolding. 15-20 DNSB’ere, en større gruppe fra svenske SMR samt en del bilfulde tyske nazister. Til gengæld må man nok gå ud fra at DNF ikke dukker op, set i lyset af hvordan DNSB omtaler dem internt. Men man ved jo aldrig..

Hvad skal der så ske, hvis der bliver en march?

Først og fremmest, så skal vi forsøge at stoppe dem! Afhængigt af forholdene, i hvilken by de vil marchere, hvor sent vi finder ud af det, så vil vi selvfølgelig samarbejde med lokale antifascister, for at få stukket en kæp i hjulet på Jonnis planer. Om det bliver en siddende blokade, en stor folkelig manifestation eller noget helt tredje, det må tiden vise på dagen

Så hvis man gerne vil være involveret i modaktiviteterne, hvad skal man så?

Så skal komme til vores informationsmøde i Ungdomshuset på Dortheavej 61 på torsdag klokken 18. Der vil vi fortælle lidt om baggrunden for marchen, om DNSB og hvad der er det seneste nye ang. marchen.