Turen går til EU (2. del)

Finland

Finland, der hvor finnerne bor, de tusinde søers land, 22-Pistepirkko og et dødsmetal band opkaldt efter en kaffekande. Her hedder partiet Perussuomalaiset, hvilket betyder De Sande Finner, og nok skal ses I modsætning til de mange falske finner der er I omløb…

Partiet er specielt da de I modsætning til mange af deres allierede i parlamentsgruppen er tilhængere af øget velfærd, er imod NATO og modstandere af privatiseringen af den offentlige sektor. Partiet er selvsagt modstandere af indvandringen af mennesker uden for Europa. Partiet har ét enkelt medlem af parlamentet nemlig partiets leder Timo Soini.

De Sander Finner er medlemmer af gruppen Europe of Freedom and Democracy Group, sammen med blandt andre Dansk Folkeparti og Italienske Lega Nord.

Grækenland

Grækernes højretossede parti i EU parlamentet er LAOS, Grækernes Ortodokse Samling, stiftet og ledet af journalisten Georgios Karatzaferis, efter han blev ekskluderet af det liberal-konservative ND i 2000.

Karatzaferis har på den ene side svælget i antisemitisme med referencer til Zions Vises Protokoller og konspirationsteorier om 9/11, faktisk findes der næppe den dårligdom eller forbrydelse han ikke har givet jøderne skylden for. På den anden side har Karatzaferis også opfordret til at skære benene af højre-ekstremister og flå deres øjne ud. Og på den mere moderate side skrevet under på en resolution mod antisemitisme og racisme. Samme noget forvirrede holdning har partiet og dets ubestridte leder haft til homoseksualitet.

Grundlæggende er der tale om et racistisk parti, hvis leder offentligt har støttet op om Jean-Marie Le Pen, da denne var i retten for at forfladige Holocaust. Partiet har to medlemmer af Europa parlamentet, hvor partiet sidder i gruppen Europe of Freedom and Democracy Group, sammen med danske Morten Messerschmidt fra Dansk Folkeparti.

Holland

Vindmøller, tulipaner, træsko, hash, Ajax Amsterdam og PSV Eindhoven. Så er ingen vist i tvivl om hvor Vi er havnet. Hollænderne har valgt ikke bare ét men to højreekstreme partier ind i EU parlamentet, size does matter så Vi lægger ud med det største parti nemlig Partij voor de Vrijheid, PVV, på dansk Frihedspartiet.

PVV er efterfølgeren til partileder Geert Wilders enmands parti, og blev grundlagt i 2005 med Wilders som suveræn leder. Wilders er bedst kendt for filmen Fitna(2008), filmen er 17 minutters angreb på Islam der beskyldes for være antisemitisk og terroristisk.

PVV er EU-skeptisk og imod islam, moskeer, tørklæder og halal, på samme måde som Dansk Folkeparti. Samtidigt er partiet tilhængere af strengere straffe og muligheden for administrativ fængsling på samme måde som i mønster demokratierne Algeriet og Israel. Israel er Wilders og partiets store kærlighed, og partiet støtter nidkært det zionistiske regimes undertrykkelse af palæstinenserne.

Den konservative tænker Bart Jan Spruyt, der i periode var medlem af partiet har udtalt af partiet har en naturlig tendens til fascisme. Wilders har dog udtalt at hans naturlige allierede ikke er folk som Jörg Haider og Le Pen, han vil dog stadig forbyde Koranen. Ved det seneste valg til EU parlamentet fik partiet valgt fire medlemmer ind, partiet er ikke medlem af nogen gruppe i parlamentet. Partiet har dog potentitale til mere og Wilders er en meget populær politiker i Holland.

Hollands andet højretossede parti i parlamentet er det kalvinistiske Staatkundig Gereformeerde Partij, SGP, der på dansk kan oversættes til Politisk Reformerede Parti. Partiet der kan anskues som et ortodokst protestantisk radikalt konservativt parti. Partiet er antifeministisk, imod religionsfrihed og tilhængere af genindførelsen af dødstraffen, samt et land regeret efter Bibelens ord. Partiet der i sin nuværende form er Hollands ældste har aldrig været i regering, de har et medlem af Europa parlamentet, der sidder i samme gruppe som Dansk Folkeparti og Lega Nord.

Her slutter vores rejse for denne gang, men når vi vender tilbage bliver det spændende, for der skal vi blandt andet til Italien og England, og her ved de for alvor, hvad fascisme betyder!

Læs også første del af Turen går til EU.

Tags: