Nazi-kaos i Aalborg

Fredag den 21. maj vil i historiebøgerne blive husket som en af de mest pinlige dage i den højreekstreme bevægelses historie i Danmark.

I god tid havde SIAD (som sædvanligt) opreklameret, at NU ville de afholde en kæmpe demonstration foran moskeen i Danmarksgade. På Facebook var adskillige hundrede tilmeldt begivenheden. Det gik hverken værre eller bedre for Anders Gravers og hans landsbytosser, end at de alt i alt samlede hele 15 sølle racister.

Samtidig gennemførte 150 antiracister en flot manifestation på Louiseplads, ligesom mange antiracister bevægede sig rundt omkring SIAD-demonstrationen, og konstant mindede dem om, at de er uønskede i Aalborg.

Dagens største bet for Gravers’ tropper var dog, at en lille gruppe DNSB-folk fra nazipartiets afdeling i Århus dukkede op med hagekors-banner og forsøgte at blande sig i den racistiske manifestation. For den “anti-totalitære” Gravers var dette for meget af det gode, og han gik derfor i klinch med nazisterne. For alle andre end dem selv var det formentligt årets mest underholdende øjeblik, at se DNSBs teenage-führer Daniel Carlsen kæmpe indædt med SIADs korpulente senior-führer om retten til at lede det racistiske rakkerpak igennem Aalborgs centrum.

Dagens slutresultat var tre anholdte DNSB-folk, endnu en antiracistisk kraftmanifestation og pinlig tavshed i Anders Gravers’ bil på vej hjem til gården.

Tags:,