Mindedemonstration i Berlin den 23. maj

Under parolen Ingen vil blive glemt! indkalder North East Antifa (NEA) til demonstration i Berlin den 23. maj for at mindes tiåret for Dieter Eichs død i samme by. Efter den tyske genforening er tolv mennesker blet dræbt af nynazister i følge de officielle tal, og demonstrationen ønsker at sætte ansigter og navne på disse ofre for nazismen, så de ikke blot bliver glemt. I tre år i træk har man derfor markeret mordet på Dieter Eich.

Overfaldet på Dieter Eich

Dieter Eich levede på overførselsindkomst i udkanten af Berlin. Natten til den 25. maj besluttede en gruppe berusede nynazister, at de ville ud og tæve en subsistensløs. De unge mænd boede i samme hus, som Eich, og de valgte derfor at bryde ind i hans lejlighed og overfalde, simpelthen fordi han var det nærmeste offer. Efter at have overfaldet Eich forsvandt nynazisterne fra lejligheden, blot for kort tid efter at vende tilbage og knivdræbe Eich, så han ikke kunne anmelde overfaldet til politet. Eich blødte ihjel i sin lejlighed.

Demonstrationen ønsker at sætte fokus på nynazisternes drab, så ingen kan undgå at kende til dem. Samtidig ønsker man med demonstrationen at sætte fokus på det kvarter i Berlin, Buch, hvor Eich boede og blev myrdet.

Læs mere her:

www.northeast.antifa.de


www.niemand-ist-vergessen.de