Antifascistisk 1. maj i Helsingborg

1. maj planlægger svenske nazister fra Fria nationalister, Nordisk Ungdom og Svenskarnes Parti, sammen med danske nazister, at marchere igennem Helsingborg. De vil gå under parolen ”svensk ungdom har ret til en fremtid”, fra Statsparken til Konsul Olssons Plats, hvor de vil slutte af med at holde møde og sælge nazistisk propaganda.

1. maj 2009 marcherede en ynkelig flok på 70 nazister igennem Helsingborg under højlydte protester fra lokale antifascister. Efter en vinter med lutter fiaskoer og vigende deltagerantal til arrangementer, som f.eks. salemmarchen og ‘folkets march’ i Stockholm, samt 30. november-marchen i Lund, vil nazisterne nu prøve at gøre 1. maj til en ny mærkedag.

Derfor indkalder svenske antifascister på dagen til moddemonstration. Initiativet ‘Helsingborg mot rasism’ vil vise nazisterne, at 1. maj ikke er deres dag.

Tag med AFA til Helsingborg 1. maj

Antifascistisk Aktion arrangerer en tur fra Danmark, for at støtte de svenske kammerater denne dag, og opfordrer alle antifascister til at tage med:

“Tag med til Helsingborg, og lad os sammen vise nazisterne, at 1. maj fortsat er en socialistisk kampdag – ikke en reaktionær, nationalistisk mærkedag. Ingen fascister i vores gader!”

Der er arrangeret infomøde i Folkets Hus på Nørrebro, tirsdag d. 27/4 kl. 18, hvor man kan høre nærmere.

Læs også: AFA Helsingborg: Modstand mod fascisterne 1. maj

Tags:,