Demonstration ved Jonni Hansens retssag forløb fredeligt

En sag der altså endte med hans frifindelse. Den fredelige demonstration var dækket op af et større opbud af politi med hunde.

En lille flok nazister ankom i minibus sammen med deres korpulente fører. Allesammen kendte, sørgelige personligheder.

Om retssagen mod racisten Jonni Hansen

Jonni Hansens frifindelse betyder reelt intet. At han er racist er åbenlyst for enhver. Her er en juridisk undersøgelse ligegyldig. En racismedom havde heller ikke løst noget problem: Man kan ikke straffe racismen væk. Så uanset retssagens udfald ville situationen være den samme.

Racismeparagraffen spiller i det hele taget ikke nogen rolle i Danmark, som samfundsdebattør Rune Engelbreth Larsen har udtalt til Modkraft. Dét blev retssagen et tydeligt eksempel på.

I sit forsvar for nazilederen fremhævede advokat, Peter Hjørne, udtalelser af Mogens Camre og Søren Krarup, som var mere ekstreme i deres racistiske indhold. Det er svært at være uenig med ham i, at der også findes racister i Dansk Folkeparti, og at de ofte krænker især etniske minoriteter og muslimer med deres udtalelser.

Hvis lovgivningen havde seriøse ambitioner om at kriminalisere racisme – hvad den ikke har – så kunne Rigsadvokaten passende rejse sigtelse mod Camre, Krarup & Co. Det undlader man dog. Formodentlig for at undgå at krydse klinger i offentligheden, med Danmarks mest indflydelsesrige racister.

Tags: