Jonni Hansen skal i retten på tirsdag

Retssagen mod nazilederen skulle egentlig have stået den 14. december, men blev flyttet. Politiet frygtede ikke at kunne beskytte Jonni Hansen denne dag, da de var travlt beskæftiget med klimatopmødet.

Som Projekt Antifa skrev dengang, er det ikke første gang Jonni Hansen skal på anklagebænken. Han har flere domme for bl.a. vold bag sig, ligesom mange andre medlemmer af DNSB.

Om Jonni Hansen bliver dømt for racisme eller ej, er endnu uvist og er måske også af mindre betydning, rent politisk. Ingen kan være i tvivl om at han, sammen med resten af DNSB, er blandt de mest afstumpede racister i Danmark. Det behøver man ikke rettens ord for.

Kronikken “Kan man straffe racismen væk?” diskuterer dette mere dybdegående.

Demonstration i Roskilde på tirsdag

Mens selve retssagen er mindre vigtig, er det vigtigt at Jonni Hansens nazi-fodsoldater ikke får plads til at gøre begivenheden til en politisk markering. Lokale antifascister i Roskilde har derfor valgt, at indkalde alle antifascister til en demo i byen på tirsdag. Roskilde skal ikke være platform for nazisternes hadske budskaber.

Nærmere oplysninger om tid og sted for demonstrationen følger. Man kan dog roligt sætte kryds i kalenderen tirsdag d. 13. april.

Tags: