AFA Helsingborg: Modstand mod fascisterne 1. maj

Siden sine tidligste år, har fascistiske bevægelser forsøgt at kuppe 1. maj som kampdag. Den svenske fascistgruppe Fria Nationalister valgte i 2009, at tage denne tradition op, da de afholdt en demonstration i Helsingborg.

Også i år planlægger Fria Nationalister, sammen med andre fascister, at marchere gennem den skånske by, lige på den anden side af Øresund. Det har fået AFA Helsingborg til at indkalde til antifascistisk 1. maj:

– 1. maj inviterer vi alle antifascister til en dag med modstand i Helsingborg. Lad os vise at første maj stadig er en kampdag og ikke en fucking festdag. Sammen sætter vi foden ned mod nazisme og intolerance, udtaler gruppen til Antifa.se.

Helsingborg har i årtier været hårdt plaget af nynazistisk vold og hærgen. De sidste par år har dog været roligere, bl.a. på grund af splittelse i den højreekstremistiske bevægelse. Fria Nationalisters 1. maj-offensiv er atter et forsøg på at vinde magten over gaderne.

Her ses et humoristisk sammendrag af de fascistiske klovnes march i Helsinborg, 1. maj 2009:

Tags:,