Succesfuld demonstration – nazivold i nat

Good Night White Pride-kampagnens første store aktivitet, en demonstration, løb i går af stablen i det centrale Århus. Cirka 500 antifascister mødte op, heraf var lidt over 150 indrejst fra København med Antifascistisk Aktions busser.

De seneste uger har der på internettet floreret masser af trusler fra både DNF og White Pride, om at dukke op og angribe demonstrationen. Hvad der holdt dem væk er uvist, men sikkert er det til gengæld, at de 500 antifascister ikke så skyggen af den proklamerede nazi-massemobilisering.

Redox og flere medier kan i dag berette, at en kendt højreekstremist – Kim Møller fra Uriasposten – blev overfaldet i nærheden af demonstrationen, tidligt på dagen. Læs historien på Redox.dk

Enkelte fascister langs ruten og i sidegaderne fik hurtigt ben at gå på da de blev opdaget, men ellers forløb demonstrationen uden problemer. Under demonstrationen blev en af AFAs tre busser (der holdt parkeret ved siden af hinanden) udsat for et noget halvhjertet hærværksforsøg. En fyldt flaske blev kastet på bagruden, men den gik ikke igennem, og busserne kørte senere hjem uden problemer.

Kort tid efter hærværksforsøget forlod tolv antifascister demonstrationen. De nåede dog kun et par hundrede meter væk, før de blev stoppet og præventivt anholdt, uden at blive oplyst hvorfor.

Længe efter at den store forsamling var opløst, vovede nazisterne sig frem igen, hvilket resulterede i alvorlige overfald mod to enkelte antifascister, i løbet af aftenen. Volden skal uden tvivl ses som et forsøg på hævn, efter at Good Night White Pride-kampagnen hele dagen havde presset nazisterne væk fra gaderne.

Tags:,