Ballade før nazimarch i Tyskland

Som Modkraft skrev i sidste uge (se link nederst), er den tyske antifa-bevægelse udsat for grov statslig repression, nu i tiden op til nazisternes årlige march i Dresden, 13. februar.

Antifascisternes initiativ Dresden Nazifrei (Nazifrit Dresden), som spænder over et væld af partier, fagforeninger og græsrodsorganisationer, har åbent indkaldt til en folkelig blokade af marchen. Målet er at standse nazisterne på deres rute gennem byen. Myndighederne svarede igen på denne opfordring, med ransagninger og beslaglæggelse af initiativets plakater, flyers og computere.

Antifascisterne fastholder dog deres ret til at protestere mod nazismen – og mobiliseringen er fortsat både på gaden og på internettet.

Staten slår ud, men kan ikke ramme

Seneste udvikling i forsøget på at kriminalisere den antifascistiske modstand er, at de regionale myndigheder i Sachsen, 23. januar lukkede initiativets hjemmeside.

Nu har aktivisterne imidlertid åbnet et nyt site, med samme indhold, som kan besøges på dresden-nazifrei.com.

Det er tankevækkende, at myndighederne forsøger at bremse et folkeligt initiativ, mens der er udsigt til at nazisterne får tilladelse til at marchere gennem Dresden. Men de tyske antifascister lover, at kampen fortsætter med samme styrke – og blokadeplanerne er stadig en realitet.

Links:

Modkraft: “Tysk politi beslaglægger anti-nazistisk materiale”

YouTube-video der mobiliserer til blokaden (tysk)